У Росії досі триває 1937 рік - Порошенко обурений вироком Сущенку

У Росії досі триває 1937 рік - Порошенко обурений вироком Сущенку

Укрінформ
Президент Петро Порошенко висловив обурення рішенням Верховного суду РФ, який визнав законним 12-річне ув’язнення для журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

"Обурений рішенням Верховного суду Росії щодо Романа Сущенка", - зазначив Порошенко.

Президент також зауважив, що від самого початку справа проти Сущенка була фарсом, і абсурдність "судів" на журналістом очевидна для всього цивілізованого світу.

Він підкреслив, що у РФ досі триває 1937 рік, у час як в Україні йде боротьба з агресією Росії і боротьба за визволення українських заручників Кремля.

"Романе, вдома на тебе чекають і борються, і день твого звільнення невпинно наближається. Ми гуртуємо світову спільноту, працюємо над подовженням санкційного тиску задля твого якнайшвидшого звільнення, звільнення інших наших співвітчизників", - запевнив Президент.

Як повідомлялося, 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вирок Московського міського суду про 12 років ув'язнення для журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві.

Читайте також: "Остаточний вирок" Сущенку відкриває шлях до процедури помилування - Геращенко

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на ухвалений вирок було подано 5 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-