Сущенко надіслав новий малюнок із

Сущенко надіслав новий малюнок із "Лефортово"

Фото
Укрінформ
Незаконно засуджений у Росії власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко надіслав малюнок із СІЗО "Лефортово" - пейзаж "У гаю".

Про це повідомила Укрінформу його донька Юлія.

"Разом з листами отримала сьогодні новий малюнок від батька - пейзаж "У гаю", виконаний на папері за допомогою кулькової ручки та олівця. Батько зазначив, що він для нього дуже символічний, та додав, що до засідання у Верховному суді РФ він уже не буде нічого малювати", - розповіла Юлія Сущенко.

Загалом за час перебування у московському СІЗО від журналіста Укрінформу надійшло більше двадцяти малюнків.

За словами доньки Сущенка, його листи сповнені надії та мужності. 

"Враховуючи те, що я бачила батька ще в лютому, важко емоційно читати його роздуми про те, що буде відбуватися після вересневого засідання у Верховному суді. А далі за процедурою - етап невідомо куди. Звісно, ми дуже сподіваємося на якесь політичне рішення", - зазначила вона.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Немає жодних сигналів із Москви щодо готовності звільнити Сущенка - Геращенко

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на ухвалений вирок було подано 5 червня. Верховний суд Росії розгляне її 12 вересня. Як повідомив раніше юрист Марк Фейгін, Сущенко буде присутнім на засіданні особисто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-