Російська прокуратура не стала оскаржувати вирок Сущенку

Російська прокуратура не стала оскаржувати вирок Сущенку

Укрінформ
Для апеляційного розгляду у Верховному суді РФ справи незаконно засудженого журналіста Укрінформу Романа Сущенка російська прокуратура вирок не оскаржила, а це означає, що покарання можуть тільки пом'якшити.

Про це захисник Марк Фейгін повідомив Укрінформу.

"Для апеляційного розгляду справи Сущенка російська прокуратура надіслала тільки заперечення на скаргу захисту. Але сам вирок обвинувачення не оскаржило. Це означає, що Роману можуть тільки пом'якшити покарання, а не посилити", - пояснив Фейгін.

Водночас, за його словами, на виправдання «розраховувати не доводиться».

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Сущенко отримав "запрошення" на свій суд

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на ухвалений вирок було подано 5 червня. Верховний суд Росії розгляне її 12 вересня. Як повідомив раніше Фейгін, Сущенко буде присутнім на засіданні особисто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-