Український консул відвідає Сущенка у понеділок

Український консул відвідає Сущенка у понеділок

Політв’язні
Укрінформ
Український консул у Москві Геннадій Брескаленко відвідає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого в РФ, у СІЗО "Лефортово" в понеділок, 30 липня.

Про це повідомив Укрінформу громадський захисник журналіста Марк Фейгін, який також відвідає свого підзахисного наступного тижня.

"Сьогодні пройшло жеребкування на відвідування ув'язнених у СІЗО "Лефортово". Мені випав четвер. Але я, можливо, зможу поміняти дату відвідування Романа Сущенка на день-другий раніше. А консул України в Москві Геннадій Брескаленко відвідає Сущенка в понеділок", - сказав Фейгін.

Раніше він розповідав про великі проблеми, що існують з відвідуванням ув'язнених у СІЗО "Лефортово". Кабінетів для зустрічей там лише шість, і вони часто використовуються слідчими, які проходять без черги. А ремонт, що триває вже два роки, все ніяк не закінчиться.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

Читайте також: Фейгін: У справі Сущенка використаємо українсько-російський договір 1993 року

7 жовтня йому пред'явили звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-