Сущенко написав важливу для Фейгіна заяву

Сущенко написав важливу для Фейгіна заяву

Укрінформ
Марк Фейгін, який захищає українського журналіста Романа Сущенка, побував у свого підзахисного і узяв у нього заяву, в якій Сущенко дає оцінку вирішення Адвокатської палати Москви про позбавлення Фейгіна статусу адвоката.

Про це захисник розповів Укрінформу.

"Сьогодні мені нарешті вдалося відвідати Романа Сущенка в Лефортово. І він написав заяву в Хамовнічеський районний суд, що розглядає (31 липня - ред.) мій позов до адвокатської палати міста Москви з приводу позбавлення мене статусу. Роман Володимирович оцінив дане рішення як необгрунтоване, незаконне і безпосередньо пов'язане із захистом самого Сущенка. Вважаю, що ця заява матиме важливе значення під час розгляду в ЄСПЛ справи про позбавлення мене статусу", - сказав Фейгін.

Він також висловив надію, що в ЄСПЛ його позов буде задоволений, після чого можна буде розраховувати на моральні і матеріальні компенсації від російської сторони. Проте, перед тим, як подавати позов на адвокатську палату міста Москви до Європейського суду з прав людини, Фейгіну потрібно пройти ще три інстанції оскарження в російських судах. "Але я не сумніваюся, що у всіх апеляціях на позбавлення адвокатського статусу в Росії мені відмовлять, тому що тут суду немає", - резюмував захисник.

Читайте також: Фейгін збирається передати Сущенку листи від родичів

Як повідомлялося, російського юриста Марка Фейгіна, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. 14 травня Фейгін повідомив, що подав у Хамовнічеський суд Москви позов на Адвокатську палату Москви. 5 липня в Хамовнічеському суді Москви пройшовйого розгляд, засідання суду перенесено на 31 липня.

Раніше Фейгін захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Після позбавлення статусу до процесу у справі незаконного затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка він допущений як громадський захисник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-