Сущенко надіслав новий малюнок із застінків СІЗО

Сущенко надіслав новий малюнок із застінків СІЗО

Укрінформ
Незаконно засуджений у Росії власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко надіслав новий малюнок із СІЗО "Лефортово" - натюрморт "Три грона".

Про це повідомляє Укрінформ.

На звороті малюнка він зазначив: "Роман Сущенко. 2018. Натюрморт. Три грона. Папір, кулькова ручка, олівець".

Загалом за час перебування у московському СІЗО від журналіста Укрінформу надійшло близько двадцяти малюнків. Однією з найсвіжіших робіт українця стала картина "Квіти", яку Сущенко намалював першому заступнику Голови Верховної Ради Ірині Геращенко.

"Роман Сущенко "Квіти", Лефортово. Олівець, сік цибулі і буряка. Така картина тепер є в моєму кабінеті. Дружина Роми, Анжела, принесла мені цей особливий подарунок. Роман малював і раніше, але зараз це чи не єдина розрада, він розчиняє в уяві клітку своєї камери, малюючи вулички улюблених міст і пейзажі нашої рідної Черкащини, розлив річки Росі", - написала Геращенко.

Читайте також: Картина Сущенка "Квіти" прикрасила кабінет віце-спікера Геращенко

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували. Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-