Картина Сущенка

Картина Сущенка "Квіти" прикрасила кабінет віце-спікера Геращенко

Фото
Укрінформ
Дружина незаконно ув’язненого в РФ журналіста Романа Сущенка, Анжела, подарувала першому заступнику голови Верховної Ради Ірині Геращенко картину Романа "Квіти", яку депутат розмістила у своєму кабінеті.

Про це Геращенко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Роман Сущенко "Квіти", Лефортово. Олівець, сік цибулі і буряка. Така картина тепер є в моєму кабінеті, дружина Роми, Анжела, принесла мені цей особливий подарунок. Роман малював і раніше, але зараз це чи не єдина розрада, він розчиняє в уяві клітку своєї камери, малюючи вулички улюблених міст і пейзажі нашої рідної Черкащини, розлив річки Росі", - йдеться у повідомленні.

Перший заступник Голови Верховної Ради зазначила, що стає дуже важко від думок про українських політв’язнів в РФ: "Дуже важко від думок про них: Олега, Романа, Стаса, Володимира, яких тримають у російських і кримських тюрмах. Про їх роки в тюрмі і ізоляції. Сьогодні свій 5 день народження в російській тюрмі проводить Олег Сенцов, Євгену Панову в сімферопольському суді окупаційний режим сьогодні дав 8 років тюрми, Володі Балуху відмовили в достроковому звільненні, немає звісток про стан здоров'я Павла Гриба, не пускають МКЧХ до наших військових в окупованому Донецьку і Луганську, до журналіста Станіслава Асєєва".

Геращенко висловила подяку всім людям доброї волі в Україні і світі, які всі ці дні проводять акції на підтримку політв‘язнів і заручників: "Це правда дуже важливо, вони мають знати, що України і ми всі разом за них боремося".

Нардеп також нагадала, що цього тижня вимога до РФ негайно звільнити політв‘язнів зафіксована в заяві саміту Україна-ЄС, в резолюції ПА ОБСЄ, на саміті НАТО, також про політв'язнів Президент України Петро Порошенко говорив на зустрічах зі своїми колегами президентами Франції Еммануелем Макроном і США Дональдом Трампом. Питання визволення політв’язнів у червні глава Української держави двічі порушував у телефонних розмовах з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ми й досі очікуємо відповіді від РФ щодо ініціативи передати їм 36 росіян в обмін на наших. Й очікуємо, що наші американські і французькі партнери підніматимуть питання волі язнів на своїх зустрічах з Путіним. Дуже хочеться, щоб нарешті хлопці були на волі. Всі. І з тюрем РФ, й з окупованого Донбасу і Криму", - написала Геращенко.

Читайте також: Порошенко говорив з Макроном про звільнення Сущенка, Сенцова й Балуха

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували. Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму, 5 червня було подано скаргу на ухвалений вирок.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-