Сущенку є що розповісти українському омбудсмену - Фейгін

Сущенку є що розповісти українському омбудсмену - Фейгін

Укрінформ
Марк Фейгін, громадський захисник журналіста Укрінформу Романа Сущенка повідомив, що захист також подасть прохання про відвідування його підзахисного українським омбудсменом Людмилою Денісовою.

Про це Фейгін розповів Укрінформу.

«Московський міський суд анулював рішення, видане в понеділок суддею (Олегом - ред.) Музиченком на відвідування Романа Сущенка українськими омбудсменом і консулом. Сьогодні українськими консулами було подано нове прохання з цього приводу. Побоююся, що воно не буде задоволено найближчим часом. Але тут багато що залежатиме від того, як фіналізуються переговори українського і російського омбудсменів з цього приводу», - сказав Фейгін.

Він уточнив, що захист Сущенка, в свою чергу, також подасть прохання на відвідування Людмили Денісової. «Роман дуже чекає зустрічі з українським омбудсменом. Йому є, що розповісти їй і повідомити свою думку з різних питань», - підкреслив захисник.

Як повідомляв Укрінформ, Посольство України у РФ 20 червня повторно звернулося до Московського міськсуду з проханням надати дозвіл уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій на зустріч з незаконно засудженим журналістом Укрінформу Романом Сущенком.

18 червня омбудсмена України Людмилу Денісову не пустили до незаконно засудженого в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка незважаючи на наявність дозволу російського суду. Представник СІЗО "Лефортово", де утримують журналіста, заявив, що документи повернуто до Московського міського суду і Федеральної служби виконання покарань.

МЗС України в зв'язку з цим висловив протест.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої вони домовилися надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Читайте також: Московський суд завтра має дати відповідь щодо зустрічі з Сущенком - Денісова

Однак, Денісовій, яка з 15 червня перебуває в Росії, постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Всього в Росії і анексованному Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-