У Франції склали петицію із закликом звільнити Сущенка

У Франції склали петицію із закликом звільнити Сущенка

Політв’язні
Укрінформ
Українці у Франції створили петицію із закликом до міжнародної спільноти й президента Франції Еммануеля Макрона допомогти звільнити незаконно ув'язненого Росією власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це йдеться у петиції.

"Ми просимо міжнародну спільноту й президента Франції Еммануеля Макрона допомогти звільнити Романа Сущенка", - наголошується в петиції.

Автори петиції нагадали, що кореспондента Укрінформу Сущенка засудили в РФ до 12 років ув'язнення нібито за "збір секретних матеріалів щодо російської армії".

Читайте також: Європарламент вимагає від РФ звільнити більше 70 українських політв’язнів

Однак, за їхніми словами, “єдина “провина” Сущенка в тому, що він є українцем і засуджує злочини, які російська армія скоює за кордоном і за які несе відповідальність президент Росії Володимир Путін”. 

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Йому висунули обвинувачення в "шпигунстві".

4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення.

Раніше з вимогами до російської влади звільнити Сущенка виступили Міжнародна і Європейська федерації журналістів (IFJ - EFJ), Репортери без кордонів, Рада Європейського альянсу інформаційних агентств і ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-