Парубій підписав постанову Ради на підтримку Сущенка

Парубій підписав постанову Ради на підтримку Сущенка

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав ухвалену парламентом постанову про підтримку незаконно утримуваного в РФ Романа Сущенка.

Про підписання постанови №8446 "Про звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій, світових лідерів та міжнародного товариства у зв'язку з протиправним вироком Московського міського суду у справі незаконно утримуваного в Російській Федерації громадянина України Романа Сущенка" спікер повідомив на своїй сторінці у Twitter.

"Україна ніколи не визнає вирок Московського суду - 12 років ув'язнення для українського журналіста, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, який перебуває в російському полоні. Щойно підписав відповідну Постанову Верховної Ради", - зазначив Парубій у дописі. 

Читайте також: Єльченко передав листа генсеку ООН у справі Романа Сущенка

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Йому пред'явили обвинувачення в "шпигунстві".

4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення з утриманням у колонії суворого режиму.

Раніше з вимогами до російської влади звільнити Сущенка виступили Міжнародна і Європейська федерації журналістів (IFJ - EFJ), Репортери без кордонів, Рада Європейського альянсу інформаційних агентств і ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-