У французькому парламенті згадали про Сущенка

У французькому парламенті згадали про Сущенка

Укрінформ
На колоквіумі, який проходив у Національній Асамблеї Франції, згадали про журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно засудили в Росії, і висловили йому підтримку.

Про це повідомила кореспондентка видання "Тиждень" в Парижі Алла Лазарева у Facebook.

"На колоквіумі у Національній Асамблеї згадали Романа Сущенка й висловили йому підтримку", - написала вона.

У коментарі до свого посту вона також додала, що на заході на тему "Маніпуляції з інформацією в міжнародній політиці: український приклад" був присутній представник російського посольства у Франції, який спробував переконати аудиторію, що журналіст Укрінформу Роман Сущенко є полковником українських спецслужб. 

"Представник російського посольства у Франції скористався мікрофоном, аби переконати аудиторію, ніби Роман - полковник спецслужб, - жива ілюстрація фейкмеркенства з залученням держслужбовців Московії", - прокоментувала вона. 

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Йому пред'явили обвинувачення в "шпигунстві".

Читайте також: Рада просить світ про нові санкції для РФ заради звільнення Сущенка

4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення з утриманням у колонії суворого режиму.

З вимогами до російської влади звільнити Сущенка виступили Міжнародна і Європейська федерації журналістів (IFJ - EFJ) і ОБСЄ.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-