Медійники України і світу вимагають від Росії звільнити Сущенка

Медійники України і світу вимагають від Росії звільнити Сущенка

Укрінформ
Міжнародна та Європейська федерації журналістів (IFJ-EFJ) закликали російську владу звільнити українського журналіста Романа Сущенка, засудженого до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму.

Про це йдеться у їхній заяві.

"Міжнародна та Європейська федерації журналістів приєдналися до Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) в засудженні суворого вироку, настійно закликаючи російську владу звільнити Сущенка, поки не будуть представлені докази обвинувачень проти нього", - наголошується у заяві.

В НСЖУ також висловили обурення з приводу вироку Сущенку.

"Разом із міжнародними партнерами, які однозначно підтримують нашу позицію, ми будемо й далі використовувати засоби публічного тиску на російську владу, аби всі в'язні Кремля – чи то в Росії, чи на території, окупованій проросійськими терористами, – були звільнені", - сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко. 

Голова НМПУ Ігор Чайка назвав арешт Романа Сущенка "цинічним викраденням, організованим російськими службами безпеки".

Читайте також: Укрінформ привітав Романа Сущенка з Днем журналіста

Раніше виконавчий директор Інституту масової інформації та представниця організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк назвала ухвалений Московським судом вирок українському журналістові Роману Сущенку яскравим свідченням порушення свободи слова з боку Росії.

Крім того, вимогу про звільнення Сущенка висунули і в ОБСЄ. Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір сподівається, що рішення ув’язнити Сущенка буде переглянуте.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Йому висунули обвинувачення у "шпигунстві".

4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму.

Фото: Роман Цимбалюк 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-