Укрінформ привітав Романа Сущенка з Днем журналіста

Укрінформ привітав Романа Сущенка з Днем журналіста

Фото, відео
Укрінформ
Гендиректор Укрінформу Олександр Харченко та працівники агентства привітали з Днем журналіста незаконно ув'язненого у Росії власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Вони записали відповідне відеопривітання.

"Сьогодні День журналіста. Це професійне свято для всіх, хто працює в Укрінформі. Але напередодні нашому колезі Романові Сущенку, незаконно затриманому в Москві майже два роки тому, було винесено такий же незаконний вирок - 12 років позбавлення волі. І тому ми не можемо святкувати це свято як завжди, як раніше. Ми робимо все для того, щоб Роман був з нами, і сьогодні в цей день ми залишаємо символічну пляшку шампанського під промовистою назвою "Крим" і ми кажемо: "Романе, ми вип'ємо її разом з тобою, коли ти будеш з нами, коли буде черговий День журналіста і коли Крим буде українським. Чекаємо тебе, Романе!", - сказав Олександр Харченко. 

Укрінформ привітав Романа Сущенка з Днем журналіста / Фото: Худякова Олена, Укрінформ

Як відомо, сьогодні, 6 червня, українські працівники ЗМІ відзначають своє професійне свято - День журналіста.

Раніше міністр інформаційної політики Юрій Стець привітав кореспондента Укрінформу Романа Сущенка і всіх журналістів-бранців Кремля з професійним святом.

Читайте також: У День журналіста Сущенко передав із ув’язнення новий малюнок

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Йому висунули обвинувачення у "шпигунстві".

У понеділок, 4 червня, Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-