Громадський захисник розповів, коли можна очікувати вирок Сущенку

Громадський захисник розповів, коли можна очікувати вирок Сущенку

Укрінформ
Дебати у справі незаконно затриманого до РФ українського журналіста Романа Сущенка пройдуть 28 травня. Отже, вирок може бути винесено вже на початку червня.

Про це громадський захисник Сущенка Марк Фейгін розповів Укрінформу.

«Те, що наступне засідання у справі Сущенка пройде тільки через місяць, певною мірою насторожує. Але чому так, нам ніхто не пояснює. Однак, з іншого боку, треба врахувати російську традицію «довгих свят». Це означає, що перша декада травня взагалі випадає - заради нас ніхто виходити на кілька робочих днів 3-4 травня не буде. Отже, дебати сторін 28 травня, заключне слово Романа... Таким чином, вирок може бути винесено вже на початку червня», - вважає Фейгін.

Він як і раніше нагадує про важливість у зв'язку із справою Романа Сущенка візиту в Росію президента Франції Еммануеля Макрона, імовірно 24-25 травня. «Судячи з усього, президент Макрон приїде в Росію з главою МЗС Франції. І з приводу Сущенка тут напевно будуть говорити. Також важливо, щоб і українська сторона до того часу тримала це питання на порядку денному», - резюмував Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Фейгін отримав дозвіл на відвідування Сущенка в СІЗО

7 жовтня йому пред'явили обвинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

У понеділок, 24 квітня, захисника журналіста Фейгіна позбавили статусу адвоката. 27 квітня суд дозволив йому повернутися в процес в якості громадського захисника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-