Роман Сущенко передав із Лефортового десятий малюнок - Венецію

Роман Сущенко передав із Лефортового десятий малюнок - Венецію

Фото
Укрінформ
Незаконно заарештований у Москві кореспондент Укрінформу Роман Сущенко надіслав свій десятий малюнок із СІЗО "Лефортово" - пейзаж італійського міста Венеція.

Про це повідомляє Укрінформ.

На звороті малюнка, створеного у січні цього року, український журналіст вказав: "Роман Сущенко. "Лефортово", 2018. - Venezia. Венеція. Папір, кулькова ручка, олівець, чай, зеленка, кетчуп, лушпиння цибулі".

За більш ніж півтора роки ув'язнення у московському СІЗО від власкора Укрінформу надійшли весняний пейзаж, вид на французькі міста Париж та Сен-Мало, маяк Ар-Мен у Бретані, швейцарське місто Женеву та італійські Перуджу і Парму, а також пейзаж української місцевості - річки Рось та Андріївського узвозу.

Раніше повідомлялося, що Сущенко також надсилав малюнки Нью-Йорка, Чикаго, Лісабона, а також другу частину замальовки української річки Рось, однак поки що родина журналіста їх не отримала.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Натомість у ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Читайте також: Сущенка перевели до "одиночки" - адвокат

У понеділок, 24 квітня його захисника Марка Фейгіна позбавили статусу адвоката.

Крім того, цієї ночі Романа Сущенка перевели в камеру-одиночку. Як оголосили співробітники СІЗО, в "інтересах національної безпеки Росії".

На думку Фейгіна, це ще раз свідчить про спланованість і скоординованість всієї акції про позбавлення його статусу адвоката.

Судове засідання, на якому захист подаватиме докази невинності журналіста Укрінформу Романа Сущенка, перенесено на п'ятницю, 27 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-