Адвокат припускає

Адвокат припускає "несудові переговори" про долю Сущенка

Укрінформ
Адвокат незаконно заарештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що оголошена до 23 квітня перерва в судових засіданнях може бути пов'язана з позасудовими переговорами про долю його підзахисного.

Про це він сказав кореспондентові Укрінформу.

"Отже, суд оголосив перерву до 23 квітня. Офіційним поясненням названо те, що судді, які ведуть процес, зайняті в інших справах. Можуть бути і різні інші пояснення. Наприклад, таке: велику перерву вирішили зробити у зв'язку з тим, що йдуть якісь несудові переговори про долю Сущенка", - сказав Фейгін.

На його думку, сторона обвинувачення викладає свої аргументи недетально, стисло, що також може свідчити: якісь переговори у "справі Сущенка" дали свій результат.

"Думаю, суд може закінчитися наприкінці квітня. Потім ще кілька тижнів займуть важливі юридичні дії захисту. І з середини травня можуть початися конкретніші переговори з приводу звільнення Романа Сущенка. Сподіваюся, що на той час будуть сприятливі політичні умови. У цьому сенсі може бути важливим приїзд президента Франції Еммануеля Макрона на Санкт-Петербурзький економічний форум, який пройде наприкінці травня", - резюмував адвокат.

Читайте також: Суд у справі Сущенка взяв перерву до 23 квітня

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенка до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-