Адвокат сподівається, що Сущенка звільнять вже у травні

Адвокат сподівається, що Сущенка звільнять вже у травні

Укрінформ
Кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, незаконно утримуваного в російському СІЗО, можуть звільнити в результаті обміну вже у травні.

Про це в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода" заявив адвокат журналіста Марк Фейгін.

"Я думаю, що він (розгляд справи по суті в суді - ред.) не буде занадто довгим. З одного боку, 12 томів справи – не такий великий обсяг, і, власне кажучи, чотири свідки, головний свідок обвинувачення – один. З іншого боку, я бачу, що бажання обміняти Романа Сущенка є, і переговори в цьому напрямку йдуть. Залучена низка міжнародних посередників. Будемо сподіватися, що це якось буде синхронізовано з ходом суду, і все закінчиться успішно десь у травні", - зазначив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня у Московському міському суді відхилили апеляційну скаргу на останнє продовження терміну утримання під вартою незаконно заарештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Київ обурений черговим рішенням Москви і вимагає звільнити Сущенка

7 жовтня йому висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 березня 2018 року.

А вже 27 березня в Московському міському суді відбудуться попередні слухання у справі Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-