Геращенко прокоментувала інформацію про обмін Сенцова і Сущенка

Геращенко прокоментувала інформацію про обмін Сенцова і Сущенка

Укрінформ
Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко просить ЗМІ та експертів не називати жодних імен в питанні обміну заручників, щоб не нашкодити процесу.

Про це вона написала у Facebook.

"Днями в ЗМІ з‘явилися заяви людей, які не володіють деталями складного переговорного процесу щодо звільнення заручників в ОРДЛО і політв‘язнів Кремля, що, мовляв двох зрадників з Криму, громадян О. і Б., яким недавно було винесено вироки українським судом, передадуть в обмін на наших двох Героїв, що утримуються в російських тюрмах. Подібні заяви, на жаль, відірвані від реальних важких переговорів і глибоко негативно впливають на процес, та можуть мати катастрофічні наслідки", - зазначила вона.

За словами Геращенко, будь-яка недостовірна інформація може зірвати крихку надію на звільнення заручників у РФ.

"Звертаю увагу всіх коментаторів і експертів, знавців, адвокатів, представників різних структур і інших осіб на наступне: Президент України, коментуючи питання звільнення заручників і переговори з цього приводу, підкреслив, що наразі не на часі називати жодне прізвище і дати. Щоб не нашкодити процесу. Так само уникають називати і оприлюднювати прізвища чи деталі всі ті, хто дійсно причетний до процесу переговорів і володіє деталями. Будь-яка недостовірна інформація може зірвати крихку надію, боляче ранить родичів і сім‘і заручників і політв‘язнів, й дуже небезпечна з точки зору зриву переговорів", - написала вона.

Читайте також: Геращенко відповіла Держдумі: Не російським депутатам оцінювати мою роботу

Геращенко спростувала інформацію про обмін двох українців на засуджених в Україні Баранова та Одинцова. "Заяви, що стосуються громадян О. І Б. , а також наших режисера і журналіста (Сенцова і Сущенка - редактор), за свободу яких ведеться боротьба, на жаль, не відповідають дійсності", - зазначила політик.

Адвокат колишніх військовослужбовців ЗСУ Олександра Баранова і Максима Одинцова Валентин Рибін в коментарі ЗМІ зазначив, що найближчим часом їх мають обміняти на двох українців, засуджених в Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-