Справа Сущенка знову розрослася - з'явився 12 том

Справа Сущенка знову розрослася - з'явився 12 том

Політв’язні
Укрінформ
Кількість матеріалів, представлених російським слідством у справі незаконно заарештованого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, збільшилася з 11 до 12 томів.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу адвокат журналіста Марк Фейгін.

«У понеділок знайомився з матеріалами справи Сущенка. Сьогодні - продовжу. Романа вчора на ознайомленні не було, сьогодні, ймовірно, буде. Роман Володимирович зараз читає 11-й том, я - трохи відстаю. Але процес дещо затягується, оскільки у справі вже з'явився і 12 том», - сказав Фейгін.

Читайте також: Порошенко: Готові обміняти Сущенка на затриманих на Донбасі російських солдатів

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

24 січня 2018 року, Московський міський суд продовжив термін тримання під вартою Роману Сущенку на два місяці - до 30 березня 2018 року. На це рішення було подано апеляційну скаргу.

Раніше Фейгін заявляв, що судові засідання по справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому разі в лютому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-