Дипломати привітали Сущенка з днем народження

Дипломати привітали Сущенка з днем народження

Оновлено
Укрінформ
Дипломати привітали з 49-м днем народження протиправно ув'язненого у Росії власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Олег Шамшур записав відоезвернення у Парижі.

«Ми всі – твої друзі в Парижі, поздоровляємо тебе з днем народження. Бажаємо тобі здоров’я, удачі, всіляких гараздів. Ми абсолютно впевнені, що дуже скоро чорний туман брехні розсіється, і ти вийдеш на свободу», - сказав дипломат.

«Ми всі, перш за все твоя родина, а також твої друзі побачимо тебе і твою доброзичливу посмішку», - наголосив Шамшур.

Читайте також: Укрінформ флешмобом привітав Сущенка з днем народження

Постійний представник України при Раді Європи посол Дмитро Кулеба привітав Романа Сущенка відеозверненням зі Страсбурга.

«Я Вас щиро вітаю з днем народження. Мені дуже прикро, що Ви зустрічаєте цей день за гратами, в Росії. По суті у статусі політичного в’язня. Але повірте, що і я, і мої колеги тут, у Страсбурзі, і колеги в Києві, в міністерстві закордонних справ, - ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб Ви повернулися до своєї сім’ї, для того, щоб повернулися до України, власне, і до Парижа», - сказав Кулеба.

Очільник українського постпредства при Раді Європи наголосив на тому, що Роман Сущенко, попри ув’язнення, залишається частиною колективу Укрінформу.

«Щоб Ви повернулися і святкували свої свята і раділи життю на свободі. Я бажаю Вам сьогодні головного - сили, сили пережити це випробування і повернутися до нормального, повноцінного, щасливого життя на свободі. Але в тому, що це відбудеться, я абсолютно переконаний», - вказав дипломат.

***

Дипломати Посольства України в Російській Федерації привітали незаконно ув'язненого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка з днем народження.

Про це  йдеться у Twitter Посольства.

"Тимчасовий повірений у справах України в Російській Федерації Руслан Німчинський та працівники Посольства привітали з днем народження Романа Сущенка та передали йому свої привітання – «З Днем народження, Романе!» - йдеться у повідомленні.

***

Посольство Франції в Україні закликає до швидкого звільнення незаконно ув'язненого у Росії власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

 «Франція ще раз нагадує про свою відданість свободі преси та закликає до швидкого звільнення пана Романа Сущенка», - йдеться у повідомленні.

***

Надзвичайний і Повноважний Посол України у США Валерій Чалий записав відеопривітання з нагоди дня народження незаконно затриманого у Росії власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

«Ми продовжуємо консолідувати міжнародну підтримку. Гельсінська комісія США включила Вас у список політв'язнів, є увага Державного департаменту. Ми будемо боротися за кожного нашого, який зараз знаходиться у Росії - незаконно полонені, затримані. Це не тільки наш принцип, це той підхід, який дала нам Революція гідності, який зараз відстоюють наші воїни чи на лінії зіткнення з Росією, чи в інших місцях. Ми цінуємо цей внесок. Будемо боротися разом. Я сподіваюся, що наше таке звернення додасть сил триматися, перемагати і досягати результатів. Ми разом. Слава Україні!» - сказав Чалий.

***

Сьогодні 497-й день, як український журналіст Роман Сущенко перебуває за гратами. Його в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

До дня народження колеги з Укрінформу, де Сущенко працює з 2002 року, провели вітальний флешмоб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-