Премія ім. Сахарова чекатиме на Сущенка вдома - донька

Премія ім. Сахарова чекатиме на Сущенка вдома - донька

Укрінформ
Донька незаконно утримуваного в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенко вважає, що нагородження її батька премією імені Андрія Сахарова є свідченням того, що він справжній журналіст.

Про це Юлія Сущенко сказала перед церемонією нагородження.

«Вона (нагорода - ред.) означає, що... є люди у Росії, які трохи іншої думки, ніж влада цієї країни. І є люди, які вірять в те, що він не винен, що це справа сфабрикована з політичним мотивом, і, власне, вірять в те, що він не шпигун, а справжній журналіст, який став заручником обставин», - підкреслила вона.

Водночас Юлія Сущенко зазначила, що передати батькові у СІЗО нагороду неможливо, тому він зможе її отримати лише після повернення додому.

«Ця нагорода буде чекати на нього вдома. Коли він повернеться - він її отримає. У СІЗО є, на жаль, багато обмежень на те, що можна передавати», - сказала донька журналіста.

Читайте також: Захист Сущенка подав апеляцію на рішення про продовження арешту

Як повідомлялось, дружині та доньці українського журналіста Романа Сущенка вручили у середу присуджену йому нагороду Премії імені Андрія Сахарова - журналістський орден "За мужність".

Премія імені А.Д. Сахарова "За журналістику як вчинок" заснована в 2001 році підприємцем і правозахисником Гельсінської групи Петром Вінсом як вдячність академіку Сахарову за підтримку в часи переслідування радянським режимом сім'ї Петра. У 2017 році було започатковано орден "За мужність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-