Дочці та дружині Романа Сущенка вручили нагороду Премії імені Сахарова

Дочці та дружині Романа Сущенка вручили нагороду Премії імені Сахарова

Фото
Укрінформ
Анжеліці та Юлії Сущенко, дружині та доньці українського журналіста Романа Сущенка, вручили у середу нагороду Премії імені Андрія Сахарова - журналістський орден "За мужність", яким було нагороджено незаконно заарештованого в Москві власкора Укрінформу.

Це відбулося під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченої нагородженню низки незалежних ЗМІ, активістів та авторів орденом "За мужність" - відзнакою для сучасних публіцистів, які стоять на стороні правди.

«Батько дуже вдячний за вручення премії, і це було дуже неочікувано. Він намагається триматися, і я пишаюся, що я донька такого батька і що він хороший приклад професіоналізму, батька, друга, чоловіка», - подякувала на церемонії вручення нагороди донька журналіста Юлія Сущенко.

Вона також подякувала за підтримку батька в інформаційній сфері.

Читайте також: Захист Сущенка подав апеляцію на рішення про продовження арешту

Премія імені А.Д. Сахарова "За журналістику як вчинок" заснована в 2001 році підприємцем і правозахисником Гельсінської групи Петром Вінсом як вдячність А.Д. Сахарову за підтримку в часи переслідування радянським режимом сім'ї Петра. Минулого, 2017, року з ініціативи організаторів для справжніх борців за правду було створено орден "За мужність". До складу журі Премії імені Сахарова "За журналістику як вчинок" на сьогодні входять, зокрема, Володимир Войнович, Лілія Шевцова, Світлана Алексеєвич, Юрій Фельштинський, Віталій Челишев, Валерій Борщев. Голова - Гаррі Каспаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-