Суд у справі Сущенка почнеться не раніше лютого - адвокат

Суд у справі Сущенка почнеться не раніше лютого - адвокат

Укрінформ
Адвокат журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно тримають у СІЗО "Лефортово", Марк Фейгін заявив, що вони не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

Про це адвокат повідомив у коментарі Укрінформу.

"Ми з моїм підзахисним все-таки не встигаємо до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи. Тому суд почнеться не раніше лютого. А оскільки поточний термін арешту спливає 30 січня, то буде ще одне продовження арешту в Мосміськсуді. Ймовірно, засідання із цього приводу відбудеться десь 25-27 січня", - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що у суді 18 січня, окрім відхилення апеляції на продовження арешту Сущенка, в четвер у черговий раз було відхилено клопотання про надання консулу України в Москві Геннадію Брескаленку статусу громадського захисника (офіційно - статус "іншої особи" в команді захисту).

Читайте також: Суд відхилив апеляцію на продовження арешту Сущенку

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-