Суд відхилив апеляцію на продовження арешту Сущенку

Суд відхилив апеляцію на продовження арешту Сущенку

Укрінформ
У четвер Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту журналіста Укрінформу Романа Сущенко, який незаконно утримується у СІЗО «Лефортово», на рішення суду першої інстанції про продовження терміну утримання його під вартою до 30 січня 2018 року.

Про це пише Майрк Фейгін у Twitter.

«Скарга на рішення про продовження терміну утримання під вартою Сущенко відхилена», - зазначив Фейгін.

Раніше Фейгін повідомляв Укрінформу, що якщо не станеться несподіванок, то це буде остання апеляція на продовження арешту під час слідства, оскільки вже розпочнеться судовий процес. А в тих умовах арешт продовжує вже сам суд - як правило, терміном на 6 місяців.

27 листопада 2017 року Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Суд може розпочатися не раніше кінця січня.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Читайте також: Московський суд сьогодні розгляне апеляцію на арешт Сущенка

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" із 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-