Романа Сущенка нагородили орденом Сахарова

Романа Сущенка нагородили орденом Сахарова "За мужність"

Укрінформ
Журі російської премії імені Андрія Сахарова "За журналістику як вчинок" нагородило незаконно заарештованого у Москві власкора Укрінформу Романа Сущенка орденом Сахарова "За мужність".

Про це секретар організатора премії Сахарова повідомила дочку українського журналіста Юлію Сущенко.

"Роман Сущенко 10 грудня був обраний журі як лауреат цього ордена", - сказала вона.

Головою журі є Гаррі Каспаров.

Всеросійська премія імені Андрія Сахарова "За журналістику як вчинок" заснована 2001 року правозахисником і підприємцем Пітером Вінсом на знак подяки Андрію Сахарову, який брав участь в його долі і долі його близьких за часів переслідування їх радянським режимом.

Читайте також: Адвокат Сущенка розповів про сьомий том справи і "жеребкування у СІЗО"

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

27 листопада Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Суд, ймовірно, розпочнеться в січні. Як повідомлялося раніше, Сущенку загрожує 20 років ув'язнення, якщо він не визнає провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-