Адвокат Сущенка розповів про сьомий том справи і

Адвокат Сущенка розповів про сьомий том справи і "жеребкування у СІЗО"

Укрінформ
Адвокат українського журналіста Романа Сущенка, заарештованого в Москві, Марк Фейгін і його підзахисний продовжують ознайомлення з матеріалами слідства.

Про це Фейгін розповів Укрінформу.

"Дві години тому бачив свого підзахисного в Слідчому управлінні (ФСБ - Ред.). Ми з ним знайомилися з матеріалами справи. Сьомий том", - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що згідно з проведеним сьогодні жеребкуванням на відвідування адвокатами своїх підзахисних у СІЗО Лефортово, Фейгін відвідає Сущенка в п'ятницю, 22 грудня. "Мій номер у черзі - п'ятий", - уточнив адвокат.

Раніше він повідомляв, що сьомий том справи (з десяти) складають комп'ютерні розшифровки, у тому числі підготовчі матеріали заарештованого журналіста до статей.

Знайомитися з матеріалами справи через їх засекречування можна тільки в Слідчому управлінні ФСБ. Матеріали не можна копіювати, перезнімати, все треба тримати в пам'яті. Через всі ці причини ознайомлення, можливо, затягнеться на 1-2 тижні. Таким чином, ознайомитися з матеріалами слідства до Нового року Сущенку і Фейгіну, швидше за все, не вдасться.

Читайте також: У парламенті Канади підписали листівки для українських політв’язнів Кремля

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

27 листопада Мосміськсуд продовжив термін тримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Суд, ймовірно, розпочнеться в січні. Як повідомлялося раніше, Сущенко загрожує 20 років ув'язнення, якщо він не визнає вину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-