Сущенко зміг привітати маму з днем народження – адвокат

Сущенко зміг привітати маму з днем народження – адвокат

Укрінформ
Журналіст Укрінформу Роман Сущенко, заарештований у Москві, використав право на 20-хвилинний дзвінок близьким, щоб у четвер привітати маму з днем народження. 

Про це розповів Укрінформу адвокат Сущенка Марк Фейгін.

"Учора Роман Сущенко розмовляв з матір'ю по телефону. У неї був день народження. Ймовірно, до Нового року у нього більше не буде права на такі 20-хвилинні дзвінки близьким", - сказав Фейгін.

Він також повідомив, що в неділю летить до Києва і пробуде там до середи. "У Києві візьму заяву на побачення з Романом Володимировичем у Анжеліки Сущенко. Клопотатимемо про нове побачення в січні", - пояснив адвокат.

Читайте також: ПЕН-клуб висловив підтримку Сущенку

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

27 листопада Мосміськсуд продовжив термін тримання під вартою Сущенку на два місяці - до 30 січня 2018 року. Суд, імовірно, розпочнеться в січні. Як повідомлялося раніше, Сущенку загрожує 20 років ув’язнення, якщо він не визнає вину. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-