ПЕН-клуб висловив підтримку Сущенку

ПЕН-клуб висловив підтримку Сущенку

Фото
Укрінформ
Учасники міжнародного об’єднання письменників "ПЕН-клуб" зі Швеції та Німеччини висловили підтримку та надіслали листівки та листи незаконно ув’язненому в Москві журналісту Укрінформу Романові Сущенку.

Про це Укрінформу повідомила його донька Юлія Сущенко.

Вітальні листівки та листи написали шведські журналісти-письменники Мортен Блумквіст, Анніка Тор, Ширван Нюрей, Бенніт О. та член німецького відділення ПЕН-клубу Ганс Поппель.

"Ви не самотні. Ми пишаємося вашою роботою і ставимося з повагою до вашої мужності. Ваш голос чути по всьому світу. Я бажаю вам сил, щоб впевнено подолати біль та страждання, мати надію, незважаючи на ваші сумні обставини. Слова — це наче яскраві ліхтарі, що світяться над душами і тілами та ведуть до правильного шляху. Вони дозволяють здоровому глузду перемогти, а в нас вселяють надію і те, щоб ми ніколи не здавалися", - написав Поппель.

Інші письменники висловили солідарність з Романом Сущенком та його привітали з Новим роком.

"Я – ваша колега-письменниця, яка дізналася про ваше ув'язнення. Я надсилаю цю листівку на знак солідарності, з надією, що вона застане вас у хорошому здоров’ї", - написала Анніка Тор.

Також донька журналіста Юлія розповіла, що отримала сім нових листів від нього. Вони датовані травнем, липнем та серпнем.

Читайте також: Сущенку дозволили зателефонувати близьким – адвокат

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

27 листопада Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Суд, ймовірно, почнеться у січні. Як повідомлялося раніше, Сущенку загрожує 20 років ув'язнення, якщо він не визнає провину.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-