Адвокатська палата Москви розгляне скаргу на Фейгіна

Адвокатська палата Москви розгляне скаргу на Фейгіна

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає інтереси заарештованого в Москві власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, розкрив деталі справи про можливе позбавлення його статусу адвоката.

Скарга на нього буде розглянута 6 грудня, розповів Фейгін кореспондентові Укрінформу.

"6 грудня в Москві в дисциплінарному порядку Адвокатська палата (Москви - ред.) розглядатиме скаргу на мене від якогось Шарія. І це при тому, що він не був моїм клієнтом і не міг подавати скаргу на мене. Однак у даному випадку комісія чомусь прийняла його скаргу. Мені неофіційно пояснили, що це "політика" і був тиск згори, щоб це питання розглянули", - сказав Фейгін.

Адвокат уточнив, що всі позови за "наклепом" в російські суди від цієї людини до нього закриті, за винятком Хамовницького райсуду. На засіданні в ньому Фейгін не міг бути присутнім, оскільки був у діловій поїздці в США. Проте він сподівається на успішне оскарження і там. Адвокат вважає, що така активність Шарія не випадкова і пов'язує її зі своєю роботою у справах українських політв'язнів.

Читайте також: Московський суд продовжив арешт Сущенку ще на два місяці

"Уся ця історія була затіяна ще влітку командою Портнова-Азарова, що була пов’язана з Сурковим, з метою вивести мене із справ з захисту українських політв'язнів", - резюмує адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в понеділок Мосміськсуд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку на два місяці. В оголошенні судді прозвучало - "до 13 січня 2018 року". Проте адвокат Фейгін уточнив, що суддя обмовився, і в судовій постанові вказано 30 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-