Редакція “Українського інтересу” підтримала політв'язнів флешмобом

Редакція “Українського інтересу” підтримала політв'язнів флешмобом

Укрінформ
Редакція “Українського інтересу” влаштувала флешмоб на підтримку українських бранців Кремля. 

Про це йдеться на сайті видання

"Журналісти та редактори інтернет-видання написали листи Роману Сущенку, Олегу Сенцову, Павлові Грибу та Олександру Кольченку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у своїх листах вони висловили підтримку політв’язням, побажали якнайшвидшого звільнення та повернення додому.

Ідея провести флешмоб виникла після серії інтерв’ю “Українського інтересу” з родичами та близькими ув’язнених, у яких вони закликали владу, громадські організації, журналістів й усіх українців не забувати про своїх співгромадян.

“Світ повинен знати, що відбуваються такі речі й потрібно припините це. Потрібно тиснути, потрібно звільняти, тому що завтра на місці Романа Сущенка може опинитися чийсь син, батько, чоловік”, - наголосила  донька Романа Сущенка Юлія в інтерв’ю виданню.

Читайте також: Свобода ЗМІ: представник ОБСЄ у Москві говорив про Сущенка, Семену і Асєєва

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може розпочатися в січні 2018 року

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-