Члени Українського кокуса Конгресу США закликали звільнити Сущенка

Члени Українського кокуса Конгресу США закликали звільнити Сущенка

Укрінформ
Співголови Українського кокуса Конгресу США (Congressional Ukraine Caucus) закликали до швидкого звільнення незаконно заарештованого у Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це повідомляється на сайті конгресмена-демократа від штату Огайо Марсі Каптур.

"Свобода преси є фундаментальним принципом демократії, прозорості та верховенства права. Неправомірне поводження з журналістами, такими як Роман Сущенко, є частиною більшої тенденції політично мотивованих переслідувань та порушення основних прав людини російською владою. Ми приєднуємося до міжнародної спільноти і закликаємо до їх швидкого звільнення", - йдеться у заяві.

Члени Українського кокуса Конгресу США наголосили, що стурбовані нападами та затриманнями журналістів російською владою, які не скоїли жодного злочину окрім прагнення до правди.

Читайте також: Сущенко розраховує на підтримку Франції у питанні свого звільнення - Le Monde

Зазначається, що заяву підписали члени Палати представників США Марсі Каптур, конгресмен-республіканець від штату Меріленд Енді Гаріс, політик-демократ Сандер Левін і республіканець від штату Пенсільванія Браян Фіцпатрік.

Як відомо, Каптур є автором законопроекту H.R.5859 "Про запровадження санкцій щодо Російської Федерації з метою забезпечення додаткової допомоги Україні, а також для інших цілей".

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може розпочатися в січні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-