Сущенко розраховує на підтримку Франції у питанні свого звільнення - Le Monde

Сущенко розраховує на підтримку Франції у питанні свого звільнення - Le Monde

Укрінформ
Впливове французьке видання Le Monde пише, що протиправно ув’язнений у Росії журналіст Укрінформу Роман Сущенко розраховує на підтримку вищого політичного керівництва Франції у питанні свого звільнення.

Про це йдеться у публікації видання.

"Ув'язнений у Росії український журналіст Роман Сущенко сподівається на підтримку Франції", - пише автор матеріалу Бенуа Віткін, який у середині листопада зустрівся з Анжелікою Сущенко, дружиною Романа.

Як розповіла Анжеліка, її чоловік зазнає шаленого "психологічного тиску" з боку ФСБ, а його відвідування членами родини є дуже обмеженими.

За словами дружини журналіста, це робиться для того, щоб Роман під тиском підписав зізнання, що він "шпигун".

Le Monde нагадує, що Романа Сущенка затримало російське ФСБ у Москві 30 вересня 2016 року. Відтоді журналіст Укрінформу, який працює в агентстві з 2002 року та був власкором у Парижі з 2010-го, перебуває у СІЗО "Лефортово".

"Його тримають як заручника... Мій десятирічній син не бачив свого батька вже більше року", - розповіла французькій газеті Анжеліка Сущенко.

Видання нагадує, що Роман є одним із кількох десятків українських громадян, які стали заручниками в Росії та на території Криму.

"Але в умовах відсутності прямих контактів між Києвом і Москвою, за винятком мирних переговорів у Мінську, родина журналіста і українське керівництво хочуть зробити ставку на французьку карту. І звільнення кримських татар дозволяє сподіватися на таку перспективу, коли домовленість про це була досягнута шляхом прямих переговорів турецького президента Таїпа Ердогана", - пише автор матеріалу.

Читайте також: Наявність держтаємниці у "справі Сущенка" заважає у захисті - адвокат

Газета також цитує думку Марка Фейгіна, адвоката Сущенка, який наголошує на відсутності сподівань на справедливість російської судової системи.

"Відтак ми можемо лише покладатися на дипломатичні процеси та на можливий обмін ув’язненими", - заявляє правозахисник.

Фейгін нагадав, що перша леді Франції Бріджит Макрон висловила у листі підтримку Анжеліці Сущенко та пообіцяла сприяти звільненню Романа.

Фото: Vasily Maximov / AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-