В українського журналіста Сущенка у Лефортово погіршується зір — дружина

В українського журналіста Сущенка у Лефортово погіршується зір — дружина

Укрінформ
У незаконно утримуваного в РФ кореспондента Укрінформу Романа Сущенка погіршується зір, оскільки в СІЗО погане освітлення.

Про це розповіла дружина журналіста Анжеліка Сущенко після побачення з чоловіком, повідомляє DW.

"Він тримається бадьоро. Сказав, що у нього все нормально. Єдине, що у нього падає зір. Він багато читає, а світло там (у СІЗО - ред.) не дуже добре", - сказала Анжеліка Сущенко.

Вона також зазначила, що сім'я не зможе бути присутньою на засіданні суду, де розглядатиметься питання про чергове продовження арешту Сущенка.

В той же час дружині Сущенка було важко відповісти на питання, чи свідчитимуть в суді російські родичі її чоловіка, до яких він приїжджав, коли його затримали.

"Він (Роман Сущенко - ред.) був у двоюрідного брата. Але я не знаю, чи буде він свідчити", - сказала дружина журналіста.

Читайте також: Обвинувачення Сущенка грунтується на двох зустрічах та інтернет-спілкуванні

Раніше дочка Сущенка Юлія розповіла, що на побаченні 20 листопада, яке тривало всього годину, вони з матір'ю розповіли батьку про те, як його підтримують у світі, а також передали йому листівки від колег, друзів, родичів, сімейні фотографії, посилку з речами і продуктами.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може початися в січні 2018 року.

Адвокат журналіста Марк Фейгін заявив, що звинувачення Сущенка, якого в Росії підозрюють в шпигунстві, грунтується на двох зустрічах з однією людиною і епізодичному спілкуванні в інтернеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-