ФСБ намагається

ФСБ намагається "змалювати" із Сущенка якогось Бонда - адвокат

Укрінформ
Обвинувачення журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в Росії підозрюють у шпигунстві, грунтується на двох зустрічах з однією людиною та епізодичному спілкуванні в інтернеті.

Про це розповів адвокат українця Марк Фейгін, повідомляє DW.

"Справа містить державну таємницю, але є деякі цікаві факти. Втім, вони не мають доленосної ролі. Основна фабула зводиться до двох епізодів спілкування Романа Сущенка з однією і тією ж людиною, а також епізодичному спілкуванні в інтернеті", -  зазначив Фейгін.

Він також додав: "За версією слідства, він (Сущенко - ред.) намагався з'ясувати питання можливого вторгнення Росії в Україну. Нічого більше. Із заяв ФСБ складалося враження, що він Джеймс Бонд, який брав участь у перестрілках, спускався на парашуті, і тут відбувається якась підпільна війна спецслужб. Але там нічого такого немає".

За словами адвоката, основний суд у цій справі має відбутися в січні, але залежатиме від графіку суду та новорічних свят. Родину журналіста на засідання суду не пустять. "В ньому можуть брати участь тільки учасники процесу: обвинувачення, захист, сам підзахисний та охорона", - наголосив Фейгін.

Читайте також: Дружина і дочка Сущенка побували на побаченні з журналістом в московському СІЗО

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Мосміськсуд продовжив строк тримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може початися в січні 2018 року.

У понеділок, 20 листопада, журналіст мав побачення з дружиною і донькою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-