Напередодні

Напередодні "суду" Сущенко зустрінеться з дружиною і дочкою

Укрінформ
Незаконно заарештований у Росії журналіст Укрінформу Роман Сущенко в понеділок, 20 листопада, зможе побачитися з дружиною і дочкою, які поїдуть до Росії.

Про це адвокат Марк Фейгін написав у Twitter

"Завтра до мого підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка прилітає на побачення дружина з дочкою, напередодні "суду", де йому збираються виписати 20 років за "збір інформації про можливе вторгнення Росії в Україну" влітку-восени 16-го (за версією слідства)", - написав Фейгін.

Як повідомлялося, у Росії 13 листопада Сущенко дали дозвіл на побачення з дружиною і дочкою у в'язниці Лефортово 20 листопада.

Читайте також: На підтримку Сенцова і Сущенка: PEN-клуб прийшов до посольства Росії в Берліні

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін тримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може початися в січні 2018 року.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-