Справа Сущенка: МЗС назвав рішення суду Москви

Справа Сущенка: МЗС назвав рішення суду Москви "апробованим сценарієм РФ"

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України вважають сьогоднішнє рішення московського суду відхилити скаргу захисту журналіста Укрінформу Романа Сущенка на продовження терміну його арешту "апробованим сценарієм Росії" та заявляють, що продовжують боротися за звільнення українця.

Про це написала у Twitter речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Апробований сценарій РФ. Політично вмотивована справа. Боремось далі за звільнення Романа Сущенка", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у п'ятницю Московський міський суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту Сущенка. За даними адвоката Сущенка Марка Фейгіна, слідство у справі журналіста вже завершено. Захист Сущенка ознайомилися з двома томами справи з десяти. За версією ФСБ, український журналіст нібито збирав інформацію про вторгнення російських військ в Україну.

Читайте також: ФСБ упевнена, що Сущенко збирав дані про російське вторгнення в Україну - адвокат

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-