Про справу Сущенка нагадають у Франції та США

Про справу Сущенка нагадають у Франції та США

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає українських політв'язнів Романа Сущенка та Ільмі Умерова, повідомив, що вирушає в ділову поїздку в США. Анжеліка Сущенко тоді ж поїде у Францію.

Про це Фейгін повідомив кореспондентові Укрінформу.

"У п'ятницю я вилітаю до Вашингтона на двотижневий діловий візит у США. Там буде багато важливих зустрічей – у Конгресі, у Сенаті, а також з представниками апарату Курта Волкера. Буду інформувати про справи Сущенка та Умерова", - сказав Фейгін.

Він нагадав про важливість цих дій, оскільки в умовах політично мотивованого російського правосуддя позитивного результату можна досягти лише за умови міжнародного тиску на Кремль.

Адвокат також повідомив, що Роман Сущенко і його близькі написали ще кілька нових листів політичним і громадським діячам світу. "Також хочу сказати, що паралельно з моєю поїздкою у США дружина Романа Анжеліка Сущенко вирушить до Франції, де у неї теж буде ряд важливих зустрічей", - зазначив Фейгін.

Читайте також: Адвокат: слідство у справі Сущенка завершили, усього – 10 томів

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін тримання Сущенка під вартою закінчується 30 листопада.

У п'ятницю міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ (ПСМІ) Арлема Дезіра максимально використовувати свій мандат для сприяння звільненню незаконно утримуваних Росією українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени, Станіслава Асєєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-