ЄП вимагатиме від Москви звільнити Сущенка та інших політв'язнів – проект резолюції

ЄП вимагатиме від Москви звільнити Сущенка та інших політв'язнів – проект резолюції

Укрінформ
Європарламент вимагатиме від російського режиму звільнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка, а також усіх інших українських політв’язнів Кремля.

Про це йдеться у проекті резолюції законодавчого органу ЄС, яка буде проголосована у четвер у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Документ присвячений насамперед справам лідерів кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова, а також журналіста Миколи Семени.

Ім’я політичного заручника Кремля Романа Сущенка згадується у резолюції разом із 46-ма іншими протиправно ув’язненими у Криму та на території РФ українськими громадянами.

Європарламент жорстко засуджує порушення прав людини російським окупаційним режимом у Криму, вимагає негайного звільнення протиправно ув’язнених українських громадян та неухильно підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України.

Читайте також: Європарламент вимагатиме посилення санкцій проти РФ через репресії в Криму

Окрім цього, депутати вимагають увести додаткові персональні санкції проти суддів та прокурорів, які фабрикують політично умотивовані справи проти українців. 

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Строк тримання Сущенка під вартою продовжено до 30 листопада. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-