Литовський політик: Вільнюс вимагає негайного звільнення Сущенка

Литовський політик: Вільнюс вимагає негайного звільнення Сущенка

Відео
Укрінформ
Політики чотирьох фракцій Сейму Литви наполягають на звільненні українських журналістів, які незаконно утримуються в Росії та на окупованих територіях.

На цьому у відеозверненні, яке є в розпорядженні Укрінформу, наголосив депутат литовського парламенту Мантас Адоменас.

"Виповнюється рік з моменту арешту у Москві й утримання в СІЗО без суду і за сфальсифікованими звинуваченнями Романа Сущенка. Ми, група литовських депутатів з чотирьох парламентських фракцій, вимагаємо його негайного звільнення, як і вимагаємо звільнення і зняття звинувачень з інших українських журналістів", - заявив Адоменас.

За його словами, Росія порушує міжнародне право, ігноруючи загальноприйняті міжнародні правила щодо ставлення до журналістів та представників ЗМІ, зокрема і на територіях, які вона окуповує.

Литовський політик підкреслив, що він та його колеги по литовському парламенту закликають міжнародну спільноту дати оцінку незаконному ставленню в Росії до українських журналістів, передусім до Романа Сущенка.

Читайте також: "Романе, тримайся": власкори Укрінформу запустили флешмоб на підтримку Сущенка

Як інформувало агентство, у зверненні 10 депутатів литовського Сейму закликали Росію негайно звільнити Сущенка, а також Станіслава Асєєва, який утримується бойовиками на Донбасі, а також зняти обвинувачення з Миколи Семени, якого було арештовано і засуджено за сфальсифікованими звинуваченнями у Криму.

Сьогодні в Укрінформі (вул. Богдана Хмельницького, 8/16) відбулася акція-перформанс, присвячена річниці незаконного арешту в Москві власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-