"Романе, тримайся": власкори Укрінформу запустили флешмоб на підтримку Сущенка

Фото
Укрінформ
Закордонні та регіональні кореспонденти агентства підтримали незаконно утримуваного у Москві журналіста Романа Сущенка.

"Сьогодні ми проводимо своєрідний флешмоб, аби нагадати якомога більшій кількості людей про нашу біду й підтримати Романа. Дніпро - за свободу Сущенку!", - написала власний кореспондент Укрінформу Людмила Блик.

"30 вересня виповниться річниця, як український журналіст Роман Сущенко утримується заручником у російській в'язниці. Рома, тримайся! З тобою весь цивілізований світ!" - додав власний кореспондент у США Ярослав Довгопол.

Усі охочі також можуть долучитися до флешмобу – сфотографуватися із мініплакатом #FreeSushchenko та опублікувати зображення у себе на сторінці в соцмережах.

Плакат із портретом Романа можна скачати тут.

День арешту Сущенка збігається із Всеукраїнським днем бібліотек. Для Сущенка читання книг стало чи не єдиним інструментом для того, щоб витримати нелегке випробування. За рік за ґратами він прочитав половину бібліотеки СІЗО "Лефортово". Зараз і сам почав писати книгу про те, як вижити в російській в'язниці.

Власкори Укрінформу запустити флешмоб на підтримку Сущенка

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Термін тримання Сущенка під вартою продовжено до 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-