У Сеймі Литви вимагають від Росії негайно звільнити Сущенка й Асєєва

У Сеймі Литви вимагають від Росії негайно звільнити Сущенка й Асєєва

Заява
Укрінформ
Політики литовського Сейму протестують проти затримання кореспондента Укрінформу Романа Сущенка у Москві і вимагають його звільнення. Вони також наполягають на звільненні Станіслава Асєєва, який утримується бойовиками на Донбасі, і припинення переслідування у Криму журналіста Миколи Семени.

Про це йдеться в заяві 10-ти депутатів Сейму Литви, яка є у розпорядженні Укрінформу.

“Ми, члени Сейму Литовської республіки, які підписалися під цією заявою, рішуче протестуємо проти незаконного ув'язнення українського журналіста Романа Сущенка, якого було затримано 30 вересня 2016 року”, - підкреслюють політики у заяві.

Вони нагадують, що незабаром виповниться річниця, як він утримується у Лефортовському СІЗО без суду і за сфальсифікованим звинуваченням.

“Ми закликаємо негайно звільнити Романа Сущенка і Станіслава Асєєва — ще одного українського журналіста, який з 2 червня 2017 року вважається зниклим на Донбасі, і побоюємося, що його затримано. Ми також вимагаємо зняти звинувачення проти Миколи Семени, якого було арештовано і засуджено за сфабрикованими звинуваченнями”,- наголошують політики литовського парламенту.

Читайте також: "Романе, тримайся": власкори Укрінформу запустили флешмоб на підтримку Сущенка

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня виповниться рік з дати незаконного арешту та утримання під вартою журналіста Укрінформу Романа Сущенка. Російська влада досі тримає українського журналіста в заручниках попри зусилля та заклики міжнародної спільноти щодо його звільнення.

У п'ятницю, 29 вересня, о 12:00 в Укрінформі (вул. Богдана Хмельницького, 8/16) проходить акція-перформанс, присвячена річниці незаконного арешту в Москві власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-