В Укрінформі відкрилася фотовиставка до річниці арешту Сущенка

В Укрінформі відкрилася фотовиставка до річниці арешту Сущенка

Фото
Укрінформ
У Києві в національному інформагентстві "Укрінформ" відкрилася фотовиставка "Рік за гратами", присвячена річниці незаконного арешту в Москві українського журналіста Романа Сущенка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фотовиставка розміщена у вікнах офісу Укрінформу і включає світлини про перебіг подій навколо справи Сущенка, зокрема судові засідання у Росії та акції на підтримку журналіста в Україні та світі, а також фото з особистого архіву журналіста.

Виставка, яка налічує 18 світлин, є одним із заходів, що організовує Укрінформ до річниці ув’язнення журналіста. У п’ятницю, 29 вересня, о 12:00 біля приміщення агентства буде проведено акцію-перформанс, під час якої колеги Романа у футболках з його портретом запустять повітряні кульки, що символізують 365 днів, проведених журналістом за гратами. Участь в акції візьмуть генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко, голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко, дружина та донька Романа Сущенка.

Зарубіжні та регіональні власні кореспонденти Укрінформу підтримають колегу своїм флешмобом, сфотографувавшись у бібліотеках різних міст України та світу з мініплакатом #FreeSushchenko.

Читайте також: Польські журналісти закликали Кремль негайно звільнити Сущенка

"День арешту Сущенка збігається із Всеукраїнським днем бібліотек. Для Сущенка читання книг стало чи не єдиним інструментом для того, щоб витримати нелегке випробування. За рік за гратами він прочитав половину бібліотеки СІЗО "Лефортово". Наразі й сам почав писати книгу про те, як вижити у російській в’язниці", - йдеться в анонсі заходу.

Укрінформ також закликає всіх небайдужих до долі українських політв’язнів підтримати Романа Сущенка, зробивши своє фото із хештегом #FreeSushchenko і опублікувавши його 29-30 вересня у соцмережах.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву. Напередодні річниці перебування Сущенко у СІЗО "Лефортово" Московський суд продовжив його арешт ще на два місяці - до 30 листопада 2017 року.

Фото Олени Худякової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-