Справа Сущенка: адвокат анонсував слідчу дію

Справа Сущенка: адвокат анонсував слідчу дію

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно утримуваного в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенко, розповів, що на цьому тижні його підзахисного ознайомлять з експертизою.

Про це він повідомив кореспондентові Укрінформу.

"Сьогодні після засідання суду про продовження тримання під вартою (на 2 місяці - ред.) ще дві години пробув у мого підзахисного в СІЗО. У четвер знову буду в Лефортово, очікується слідча дія – нас ознайомлять з психолого-психіатричною експертизою в остаточній редакції", - сказав Фейгін.

За його словами, зі здоров'ям у Романа все в порядку. Також Роман нещодавно отримав дві передачі - від свого двоюрідного брата в Москві і від української організації, що підтримує політв'язнів в Росії.

Читайте також: Київ закликає світ натиснути на Москву заради звільнення Сущенка

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, на порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву. Подовжений у понеділок термін утримання Сущенко під вартою закінчується 30 листопада.

За словами Фейгіна, терміни закінчення слідства наразі невідомі, так що вихід на розгляд справи в суді по суті затримується. Говорити детальніше про «докази», що представляє слідство, захист не може, оскільки справа засекречена ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-