Київ закликає світ натиснути на Москву заради звільнення Сущенка

Київ закликає світ натиснути на Москву заради звільнення Сущенка

Укрінформ
МЗС закликає світову спільноту та міжнародні організації вжити всіх можливих заходів для звільнення та повернення в Україну її громадян, які незаконно утримуються у російських в’язницях, у тому числі й кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це йдеться в коментарі МЗС щодо рішення Московського міського суду у справі Сущенка.

"Закликаємо світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих правових, політичних та економічних заходів з метою звільнення та повернення в Україну її громадян, які незаконно утримуються на території Росії за сфальсифікованими політично вмотивованими обвинуваченнями", - йдеться в повідомленні.

Водночас у МЗС вкотре наголосили, що безпідставне утримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка під вартою в Російській Федерації за політично вмотивованим обвинуваченням у "шпигунстві" є додатковим доказом відсутності в цій країні системи правосуддя та забезпечення права на справедливий суд.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду від 25.09.2017 щодо продовження на 2 місяці терміну тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії за сфальсифікованими обвинуваченнями", - підкреслили в Міністерстві закордонних справ.

Читайте також: Євродепутати закликали Москву звільнити Сущенка й відновити обмін політв'язнями

Як повідомлялося раніше, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Діючий термін тримання Сущенка під вартою закінчується 30 вересня.

У понеділок Мосміськсуд подовжив термін тримання під вартою Сущенку на два місяці - до 30 листопада 2017 року.

За словами адвоката Марка Фейгіна, терміни закінчення слідства поки невідомі, тож вихід на розгляд справи в суді по суті затримується. Говорити докладніше про "докази", що надаються слідством, захист не може, оскільки справа засекречена ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-