МЗС висловило протест через продовження арешту Сущенку

МЗС висловило протест через продовження арешту Сущенку

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку із безпідставним триманням під вартою у російській в'язниці за фіктивним обвинуваченням журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це повідомила у Twitter речник МЗС Мар'яна Беца.

"Безпідставне тримання журналіста Р.Сущенка під вартою в РФ за фіктивним обвинуваченням. Висловлюємо протест. Боремось далі", - написала Беца.

Як повідомляв Укрінформ, Московський міськсуд у понеділок, 25 вересня, продовжив термін арешту журналісту Укрінформу Роману Сущенку ще на два місяці - до 30 листопада 2017 року.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.  Діючий термін тримання Сущенка під вартою закінчується 30 вересня.

Читайте також: Сущенку продовжили арешт на два місяці

За словами адвоката Марка Фейгіна, терміни закінчення слідства поки невідомі, так що вихід на розгляд справи в суді по суті затримується. Говорити докладніше про "докази", що надаються слідством, захист не може, оскільки справа засекречена ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-