У Львові - хода на підтримку Сущенка та інших в’язнів Кремля

У Львові - хода на підтримку Сущенка та інших в’язнів Кремля

Фото
Укрінформ
У Львові з площі Ринок стартувала хода студентської солідарності з в’язнями Москви - за звільнення Миколи Семени, Романа Сущенка, Павла Гриба та інших незаконно затриманих і ув’язнених Кремлем українців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такі механізми впливу є найбільш дієвими як на країну-агресора, так і на міжнародну адвокатську та інші спільноти. Піша хода засвідчить солідарність із кореспондентом Укрінформу Романом Сущенком, кримським журналістом Миколою Семеною та більш як сорока іншими політв’язнями", - зазначив один з організаторів акції, колишній в’язень Москви, радник міністра закордонних справ Юрій Яценко.

Хода зібрала на старті кілька тисяч людей, серед тих, хто очолив її, був батько Павла Гриба Ігор.

Він сказав журналістам, що за місяць утримання Павла Гриба у російському СІЗО не розмовляв із сином, при цьому додав, що на його особу в Білорусі, куди він їздив, з боку ФСБ зазіхань не було.

Студенти різних львівських вишів пройдуть ходою від Площі Ринок по вулиці Пекарській, вулиці Мечникова повз Генеральне консульство РФ, де мають намір передати дипломатам свій протест, потім учасники ходи повернуться по вулиці Костя Левицького до площі Ринок, де відбудеться короткий мітинг із виступами ініціаторів та учасників ходи.

Приводом для проведення заходу став брутальний арешт російськими спецслужбами та викрадення із території Білорусі 19-річного Павла Гриба.

Ініціаторами акції виступили Студентська рада Львова, колишній заручник Кремля Юрій Яценко, ГО "Право на волю" (Львів) за підтримки ГО "Медійна ініціатива за права людини" (Київ).

Фото: Maria Tomak/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-