Сущенко передав із ув’язнення лист колегам з Укрінформу

Сущенко передав із ув’язнення лист колегам з Укрінформу

Скрін
Укрінформ
Журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого незаконно затримали в Москві, передав лист своїм колегам.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Пишаюся, що є одним із вас. Відчуваю, що попри пору відпусток десятки листів із щирою підтримкою – в дорозі. Спасибі вам за людську теплоту, небайдужість, співучасть і допомогу родині. Попереду місяці очікування та невизначеності. Влаштовую нехитре дозвілля", - пише Сущенко.

Він давно змінив "пельменний гумор ("Шоу уральских пельменей» - гумористична програма на російському ТБ - ред.), людожерські ток-шоу, безперервні поліцейські серіали на фоні сталого формування культу" - на книги й малювання.

За словами Сущенка, креативні вправи з олівцем, кульковою ручкою – справжня психотерапія (нещодавно Роман переслав родині другий свій малюнок в ув’язненні – міський пейзаж Женеви). Серед книжкових очікувань ув’язненого - книга ізраїльського історика Юваля Ноя Харарі "Homo Deus: коротка історія майбутнього".

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Читайте також: Сущенку дозволили побачення з дружиною та дзвінок сину

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено до 30 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-