У МЗС висловили рішучий протест через продовження арешту Сущенка

У МЗС висловили рішучий протест через продовження арешту Сущенка

Укрінформ
У МЗС України висловили рішучий протест у зв'язку з сьогоднішнім рішенням Лефортовського районного суду Москви продовжити на три місяці термін тримання під вартою журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це йдеться у коментарі МЗС України, оприлюдненому у вівторок.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Лефортовського районного суду м. Москва від 27.06.2017 продовжити на 3 місяці, до 30 вересня 2017 року, термін тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МЗС, безпідставне тримання Сущенка під вартою в Російській Федерації за фіктивним обвинуваченням та політично вмотивований характер розгляду справи у суді переконливо свідчать про відсутність у цій країні системи правосуддя та забезпечення права на справедливий суд.

"Вимагаємо від Російської Федерації негайно звільнити незаконно утримуваного громадянина України Романа Сущенка та забезпечити його безперешкодне повернення в Україну", - йдеться у повідомленні.

В МЗС також закликали світову спільноту та міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих заходів з метою звільнення та повернення в Україну її громадян, які незаконно утримуються на території Росії за сфальсифікованими політично вмотивованими обвинуваченнями.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Лефортовський районний суд Москви продовжив термін тримання під вартою кореспондента Укрінформу Романа Сущенка ще на три місяці - до 30 вересня.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

18 травня Мосміськсуд відмовив захисту журналіста у скарзі на продовження тримання Сущенка під вартою до 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-