Посол Франції: За справою Сущенка ми, природно, стежимо

Посол Франції: За справою Сущенка ми, природно, стежимо

Укрінформ
Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон заявляє, що у Франції стежать за справою незаконно ув'язненого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка, і прогнозує обговорення цього питання під час очікуваної зустрічі президентів України і Франції.

Про це вона заявила журналістам у вівторок у відповідь на запитання кореспондента Укрінформу, чи зможе новообрана влада Франції допомогти звільнити українського журналіста.

"Мені складно вам це сказати, бо у нас парламентські вибори відбулися два дні тому, тож говорити про це трошки зарано. Але буде спілкування між нашими лідерами, і за справою Сущенка ми, природно, стежимо", - сказала Дюмон.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко у вітанні президента Емануеля Макрона з перемогою його політичної сили "Вперед, республіка!" на парламентських виборах у Франції написав, що "радий невдовзі продовжити наш діалог".

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що президенти України і Франції перебувають у тісному контакті, а їхня зустріч може відбутися найближчим часом.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-