Під посольством РФ у Берліні пройшла акція на підтримку Сущенка

Під посольством РФ у Берліні пройшла акція на підтримку Сущенка

Фото
Укрінформ
Під час "прямої лінії" президента РФ Володимира Путіна навпроти посольства Росії в Берліні активісти розвішали плакати на підтримку кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, а також із засудженням дій російських силовиків 12 червня.

"Я закликаю звільнити не лише Романа Сущенка, але і всіх українських громадян, які є заручниками в Росії. Я сам був політичним в'язнем в НДР в 1984 році. І став вільним, тільки опинившись у ФРН", - сказав кореспондентові Укрінформу активіст Рональд Вендлінг.

Прапори України, кримських татар, плакати "Free Roman Sushchenko", "SOS. Help Roman Sushchenko", а також "12.06.2017. Russland. Росія буде вільною" були встановлені навпроти посольства РФ і "протрималися" з 13:30 до 16:30.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенко, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Зміст Сущенко під вартою продовження до 30 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-